Skybury to jedna z najstarszych australijskich plantacji kawy i zarazem największy eksporter kawy z upraw rzemieślniczych. Jej plantacje znajdują się we wschodniej części kontynentu, na żyznych glebach płaskowyżu d’Atherton. Kawa Australia Skybury Fancy zachwyca swoim lekkim i łagodnym smakiem, niewielką kwasowością oraz przyjemną pikantnością. Jest to kawa z bogatym aromatem kakao i przypraw (pieprz, kardamon, cynamon), wyczuć w niej można także nuty owocowe. To co ją wyróżnia, to niższa zawartość kofeiny, która sprawia, że kawa jest bardziej słodka i pozbawiona goryczy. Esencjonalny aromat tej kawy z pewnością zaskoczy niejednego kawosza.
Przejdź do sklepuPochodzenie: Australia
Region: Płaskowyż d’Atherton
Gatunek: 100% Arabica
Profil palenia: średni
Intensywność: 4/5
Kwasowość: 2/5
Moc: 3/5
Wysokość uprawy: 600 - 1 100 m n.p.m.
Profil smakowy: pieprz, kardamon, kakao
Waga: 100g/250g
Metoda przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, kawiarka