Kawa Hawaii Kona to kolejna z kaw, która cieszy się dużym uznaniem wśród smakoszy kawy. Wywodzi się z Hawajów, z określonego regionu – Kona, usytuowanego na zboczach dwóch wulkanów: Hualālai i Manua Loa. Kawa Kona Extra Fancy dowodzi o najwyżej jakości sklasyfikowania ziaren kawy, na które składa się 100% ziaren uprawianych w północnej i południowej części Kony. Kawa ta uprawiana jest na stosunkowo niewielkim obszarze charakteryzującym się wprost idealnymi warunkami do uprawy kawy: bogate w minerały podłoże wulkaniczne, specyficzny klimat z dużą ilością słońca i deszczu. Kawa Kona zachwyca swoją delikatnością i bogatym bukietem smaków z dominującą nutą czekolady i lekkim, winnym posmakiem.
Przejdź do sklepuPochodzenie: USA, Hawaje
Region: Kona
Gatunek: 100% Arabica
Profil palenia: średni
Intensywność: 3/5
Kwasowość: 4/5
Moc: 3/5
Wysokość uprawy: 500 - 900 m n.p.m.
Profil smakowy: czekolada mleczna
Waga: 50g/100g/250g
Metoda przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, kawiarka