Jedna z najlepszych kaw na świecie. Uprawiana na Jamajce, w chłodnym, wilgotnym i mglistym mikroklimacie Gór Błękitnych. To jedna z najwyżej uprawianych kaw na świecie. Wyjątkowe położenie sprzyja uprawie kawy o pełnym aromacie i bogatym bukiecie smaków. Wyczuć w niej można subtelny smak słodyczy górskich ziół, czekolady i orzechów, z łagodnym posmakiem pomarańczy. Kawa po zaparzeniu ma subtelny i lekko kwaskowaty aromat z delikatnie wyczuwalną nutą owocową. Ziarna pochodzą od certyfikowanego producenta kawy Clydesdale Coffee. Niepowtarzalny smak i aromat oraz ograniczona dostępność tej kawy wpływają na jej wyjątkowość i luksusowy charakter.
Przejdź do sklepuPochodzenie: Jamajka
Region: Clydesdale
Gatunek: 100% Arabica
Profil palenia: średni
Intensywność: 3/5
Kwasowość: 2/5
Moc: 3/5
Wysokość uprawy: 1 000 - 1 800 m n.p.m.
Profil smakowy: zioła, czekolada, orzech, pomarańcza
Waga: 50g/100g/250g
Metoda przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, kawiarka