Wyjątkowy profil i niepowtarzalny aromat nepalska kawa zawdzięcza swojemu pochodzeniu. Górzyste tereny Nepalu uważane są za jedne z najlepszych miejsc na świecie pod uprawę kawy. Panujący tam klimat sprawia, że gleba jest wilgotna i bogata w różnorodne składniki odżywcze, a rześkie, czyste powietrze oraz niższe temperatury przyczyniają się do wolniejszego dojrzewania owoców, co gwarantuje niepowtarzalny smak i aromat kawy. Krzewy kawowca są naturalnie nawożone, a owoce zbierane wyłącznie ręcznie. Kawa w smaku jest łagodna, z nutami karmelu, kakao, delikatnym orzechowo korzennym posmakiem i subtelnym akcentem kwiatowo-owocowym.
Przejdź do sklepuPochodzenie: Nepal
Region: Kaski, Kavre, Lamjung
Gatunek: 100% Arabica
Profil palenia: średni
Intensywność: 4/5
Kwasowość: 2/5
Moc: 3/5
Wysokość uprawy: 800 - 2300 m n.p.m
Profil smakowy: korzenny, owocowy
Waga: 100g/250g
Metoda przygotowania: ekspres przelewowy, drip, kawiarka