Kawa pochodząca z egzotycznych wysp Galapagos to nie lada zaskoczenie wśród innych kaw. Unikatowy charakter tej kawy to zasługa czystego i zrównoważonego ekosystemu panującego na terenie rezerwatu przyrody. Wyspy Galapagos to świetne środowisko do uprawy kawowców. Wulkaniczne gleby stanowią idealną podstawę do wzrostu roślin, a wyjątkowy mikroklimat z charakterystycznymi prądami oceanicznymi i delikatną bryzą sprzyjają powolnemu dojrzewaniu owoców, co w rezultacie daje wyśmienity smak tej kawy. Kawa jest niezwykle aromatyczna, z dominującą nutą owocową, uzupełniona o dymiste akcenty. Galapagos Hacienda El Cafetal zaliczana jest do jednej z najwyższej jakości kaw na świecie.
Przejdź do sklepuPochodzenie: Ekwador, Galapagos
Region: San Cristobal, Hacienda El Cafetal
Gatunek: 100% Arabica
Profil palenia: średni
Intensywność: 4/5
Kwasowość: 2/5
Moc: 3/5
Wysokość uprawy: 150 - 350 m n.p.m.
Profil smakowy: owoce pestkowe, tytoń
Waga: 100g/250g
Metoda przygotowania: ekspres przelewowy, drip, kawiarka